Wednesday, June 2

Fafalu recipe

So many local fruits are ripe these days. Neighbors bring mango, we have lots of banana’s are our favorite. We would love to share a recipe with everybody.

We made a local recipe with the flower of the banana tree (fafalu). We had two flowers, shopped them, and cut them in pieces and cooked them in coconut milk. We fries tofu and onions along and added it to the coconut-flower mix. I tasted so good. Bas was pretended making a page of a cook book, which we might make during the holidays.


Er zijn zoveel locale vruchten rijp laatste weken. Onze buren brengen mango’s, wij hebben bananen om te delen. We willen ook graag dit recept delen.

Het is een lokaal recept gemaakt met de bloem van de bananeboom (fafalu in Chamorro). We hebben 2 bloemen, we kapten ze neer, sneden ze in stukjes en kookten ze in kokosmelk. We bakten was ajuin en tofu en voegden het toe aan de kokoc-bloem mix. Het was heel lekker. Bas wou graag een bladzijde maken van een kookbloem. Ik denk dat we een vakantieproject gevonden hebben.



2 comments: